Loading...

NR 238 – Jemelle & Lavaux-Sainte-Anne


  • Jemelle is een dorp in de provincie Namen en mooi gelegen aan de samenvloeïng van de riviertjes de Wanne en de Lhomme. De grote bezienswaardigheid is Centre du Rail, met een tentoonstelling van vertrouwde gereedschappen op alle niveaus van machinist, treinbegeleider, spoorwerker of politieofficier.
  • Bezoek aan Lavaux-Sainte-Anne, een parel van een kasteel in Renaissancestijl. Dit kasteel bezit een verzameling van de jacht en de natuur, gelegen in een mooi natuurlandschap en is zeker een vrij bezoek waard !

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats).  Via Namen naar Jemelle voor de ontvangst met koffie en croissant. Daarna geleid bezoek aan “Centre du Rail”, een tentoonstelling gewijd aan de Belgische spoorwegen. Er zijn werktuigen die vroeger dienden voor de bouw en het herstel van de sporen, de wissels, oude lantaarns met aardolie of acetylun… Voor de kleine dorst of de grote goesting krijgt iedereen een voortreffelijke Trappist van Rochefort in een typisch decor van de spoorwegen.

Middagmaal : soep, vol-au-vent met frieten en nagerecht .

In de namiddag rijden we naar het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne voor een vrij bezoek aan de luxueuze appartementen, het museum van de jacht, de tuinen en de landelijke omgeving.  Daarna rijden we naar Rochefort voor een vrij bezoek of een terrasje. Terugreis omstreeks 18u30.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, de inkom en het geleid bezoek aan Centre du Rail, een Trappist, het middagmaal en het bezoek aan het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne met museum.

Opmerking : Beperkte beschikbaarheid van het restaurant…  Reserveer tijdig !

(geef ons bij het reserveren nog een 2de datum door die eventueel ook past)

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 55 €

vanaf 40 tot 44  personen : 50 €

vanaf 25 tot 29 pers : 58 €

vanaf 35 tot 39 pers : 52 €

vanaf 45 tot 49 pers : 48 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 50 €  / van 55 tot 59 betalers : 48 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 50 €  / van 66 tot 78 betalers : 48 €

Lavaux-Sainte-Anne

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen