Loading...

NR 241 - Verkenning van de Condroz : Vernieuwd


  • In Crupet, één van “Les Plus Beaux Villages de Wallonie” bezoeken we een spectaculaire grot met levensgrote figuren over het leven van St Antonius van Padua.  In het bekende Durbuy is er een vrij bezoek voorzien. 
  • Wéris is één van de mooiste dorpen van Wallonië ; een klein karaktervol dorp met landelijke vakwerkhuizen en een kasteelhoeve, maar vooral bekend voor het uitzonderlijk erfgoed van Dolmens en Menhirs. Een bezoek aan “La Maison des Mégalithes” laat  niemand onverschillig.

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Namen naar Courrière voor de ontbijtstop. Daarna rijden we naar Crupet voor een bezoek aan de merkwaardige grot van Sint Antonius van Padua. Dit dorp ligt genesteld in de groene vallei van de Naamse Condroz en verdient terecht zijn titel “mooiste dorp van Wallonië”. Via Durnal, Spontin en Ciney naar Grandhan voor het middagmaal.

                                                                                            

Middagmaal : dagsoep
varkensgebraad met mosterdsaus, frietjes en salade of gebakken forel, frietjes en salade of vol au vent met mix van paddestoelen en frietjes.
Dame blanche of chocolade mousse  
(keuze doorgeven !)

 

In de namiddag rijden we naar Durbuy, dat de laatste jaren enorm veranderd is, voor een vrij bezoek. U kunt er slenteren langsheen de schilderachtige hoekjes of gewoon genieten van het mooie landschap vanop een terras. Via het avonturenpark van Marc Coucke rijden we door naar Barvaux en Wéris.  Daar bezoeken we “La Maison des Mégalithes”, waarna u nog terecht kan in de cafetaria voor een laatste drankje. 


 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, het driegangen middagmaal, inkom museum Wéris en de volledige dag gidsbegeleiding met eigen gids !

 

Prijzen 2022 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 60 €

vanaf 40 tot 44  personen : 53 €

vanaf 25 tot 29 personen : 64 €

vanaf 35 tot 39 personen : 56 €

vanaf 45 tot 49 personen : 51 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 53 € / van 55 tot 59 betalers : 51 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 53 € / van 66 tot 78 betalers : 51 €

 

Condroz streek

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen