Loading...

NR 242 - Vredestoren & centrum van de wol - NIEUW 2019


De Toren van Eben-Ezer is fantastisch bouwwerk welke in omstreeks 1960 in een natuurgebied is gebouwd met behulp van silexbreuksteen. De ontwerper, Robert Garcet, bouwde de toren voor een geweldig uitzicht op de vallei van de Geer.

Namiddag rondrit Verviers met een bezoek aan het centrum van de wol. Hier ontdekt men het verwerken van wol vanaf het scheren tot het vervaardigen van kledingstukken dankzij een dynamisch spektakelparcours.

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). We rijden richting Riemst waar we ontvangen worden met lekkere koffie en een ontbijtkoek. Nadien rijden we naar de Vredestoren van Eben-Ezer. De toren is een vuursteenconstructie die de bezoeker intrigeert zodra die zijn blik laat vallen op het gebouw met de vier gigantische standbeelden. De zeven verdiepingen eindigen in een terras met hoeken, waarop grote gebeeldhouwde gevleugelde dieren afgetekend worden. Het lijken wel aandachtige bewakers. Het gebouw zal je zeker niet onverschillig laten, zo bevreemdend is het.                                                                           

Middagmaal : (1 keuze voor de volledige groep !)

- Soep, gebraad met champignonsaus, boontjes en frietjes, dessert ijsje.
- Soep, kipfilet met groentjes, champignonsaus en frietjes, dessert ijsje.

In de namiddag maken we met onze gids een rondrit in de regio van Verviers en brengen we een bezoek aan het toeristisch centrum van de wol. Centrum waar het productie- en verwerkingsproces van wol voorgesteld wordt a.d.h.v. het spektakel-parcours "van draad tot mode". Door een driedimensionale en audiovisuele opstelling stapt de bezoeker in de sfeer en de glorierijke tijd van de wolindustrie. Zeker een bezoekje waard.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, bezoek aan de Vredestoren, driegangen middagmaal, rondrit met gids en bezoek aan het centrum van de wol.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 56 €

vanaf 40 tot 44  personen : 50 €

vanaf 25 tot 29 personen : 60,50 €

vanaf 35 tot 39 personen : 53 €

vanaf 45 tot 49 personen : 48 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 50 € / van 55 tot 59 betalers : 48 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 50 € / van 66 tot 84 betalers : 48 €

Nieuw
Eben Ezer toren

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen