Loading...

NR 243 : Han-sur-Lesse


  • Het Massif de Boine en de oude verlaten vallei van de Lesse werden ingericht als Wild-park met dieren uit onze streek zoals wolven, lynxen, beren, bizons, herten, damherten, everzwijnen, steenbokken, enz…   
    Deze site met 250 hectare puur natuur laat je toe de Europese dieren in vrijheid / semi-vrijheid te observeren.
  • Aan boord van een Safari-car vertelt onze gids ons alles over de dieren van onze regio’s en in het Prehistohan museum kom je alles te weten over de vondsten van Han-Sur-Lesse.

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats).  Via Namen (vrije koffiestop onderweg) rijden we naar Han-sur-Lesse.  Onze chauffeur begeleid ons naar het Prehistohan museum van han-Sur-Lesse. Hier bekijk je het deskundige werk - van de afgelopen 60 jaar -van archeologen op foto's, video's en in maquettes. Maar je leert ook bij over de geschiedenis van de Grotten van Han. zeker een bezsoekje waard!

                                                                                  

Middagmaal : Ardense terrine, gekonfijte ui en rauwkost – Filet van wilde zalm met saus, groentjes en frietjes - Appeltaart met slagroom (alternatieve hoofdschotel: kippenbout met “Blonde van Han” saus en frietjes – gelieve 1 keuze door te geven)

Menu's kunnen na de Corona tijden steeds wijzigen!


Na de middag bezoeken we per Safari-car het Wildpark van Han.  Het is het enige park in België waar je de Europese “big five” kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat.  Alle dieren leven er in hun natuurlijke leefomgeving, er zijn enkele adembenemende uitzichtpunten en er is een bijzonder mooie flora.   Na nog wat vrije tijd het gezellige centrum van Han-sur-Lesse keren we terug huiswaarts met nog een vrije tussenstop onderweg.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het bezoek aan het Prehistohan museum, het 3-gangenmiddagmaal en het (begeleid) bezoek aan het Wildpark per Safari-car.

 

Opmerking : deze reis is enkel mogelijk op weekdagen !

 

Prijzen 2023 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 80 €

vanaf 40 tot 44  personen : 73 €

vanaf 25 tot 29 personen : 84 €

vanaf 35 tot 39 personen : 76 €

vanaf 45 tot 49 personen : 71 €
 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers :  73 € / van 55 tot 59 betalers : 71 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers :  73 € / van 66 tot 78 betalers : 71 €

 

Han-Sur-Lesse

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen