Loading...

NR 360 - Glasblazerij Cardinale & Oud-Valkenburg


  • De uit Italië afkomstige Gerardo Cardinale mag zich al jaren meesterblazer noemen en werd in 1995 uitgeroepen tot beste glasblazer van Europa ! 
  • Onder gidsbegeleiding bezoeken we de kasteeltuinen in Oud-Valkenburg, ooit de tuin van kasteel Schaloen.
  • Valkenburg heeft een sterk toeristisch karakter.  De historische en gezellige stadskern met zijn vele winkeltjes, horecagelegenheden en het omliggende heuvelland zullen u zeker bekoren. 

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Over Leuven rijden we richting Lummen voor het ontbijt: croissant, chocobroodje en koffie of thee.  Daarna rijden we verder richting Vaals voor een bezoek aan Glasblazerij Gerardo Cardinale. Uit de zuivere grondstoffen kalk, soda, potas en kwartszand wordt 350 kilo glas in vloeibare vorm in de oven op 1150 graden constant op temperatuur gehouden.  Het betreft hier de zuiverste vorm van vloeibaar kristal. Zuiver kristal is kleurloos. Om zijn werken van kleur te voorzien, gebruikt Gerardo een verscheidenheid aan metaaloxiden, die tijdens het proces van het blazen met het kristal worden versmolten.

 

Middagmaal : soep van de dag – varkenshaasje & Limburgse mosterdsaus - dessert

 

Na het middagmaal rijden we onder leiding van een plaatselijke gids door het mooie heuvelland richting de kasteeltuinen in Oud-Valkenburg.  Deze zijn een oase van groen, en harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving.  Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen, nu is het een combinatie van heemtuin en kruidentuin, samen met de watermolen een kostbaar erfgoed waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan.  Na dit bezoek gaan we naar Valkenburg, waar we de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes gaan kunnen ontdekken.   


Opmerking: op maandag, dinsdag en zondag zijn de kasteeltuinen Oud-Valkenburg gesloten en wordt er een alternatief bezoek voorzien (eveneens met gids).

 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, bezoek aan glasblazerij Gerardo Cardinale, het driegangen middagmaal en bezoek tuinen Oud-Valkenburg met gids.

 

Prijzen 2022 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 61 €

vanaf 40 tot 44  personen : 54 €

vanaf 25 tot 29 personen : 64 €

vanaf 35 tot 39 personen : 57 €

vanaf 45 tot 49 personen : 52 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 54 €  / van 55 tot 59 betalers: 52 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 54 €  / van 66 tot 78 betalers: 52 €

 

Nieuw

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen