Loading...

NR 421 - Chocolade & Aire-sur-la-Lys


  • Van cacao tot chocolade ! Delphine is een klein chocoladebedrijf waar ze nog met passie elke dag in het atelier bezig zijn… en uiteraard proevertje !
  • In de namiddag bezoeken we Air-sur-la-Las, een stad met een roemrijk verleden, dat mooi gelegen is aan de rand van het vlakke Vlaanderen en de Arthesische heuvels !


Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). We rijden richting Loker voor de kennismaking met onze gids en een lekkere koffie met koffiekoek. Daarna brengen we een bezoek aan chocoladebedrijf Delphine. Een klein chocoladebedrijf waar ze nog met passie pralines, chocoladefiguren, truffels, zeeschelpen, enzo maken ! Ze maken er ook voornamelijk de “Katten van Ieper”. We krijgen een korte voorstelling van het bedrijf, werpen een blik op het atelier en uiteraard blijft een proevertje ook niet achterwege. Hieraan kan u merken dat ze echt nog werken met producten van uitstekende kwaliteit !

Middagmaal : soep - kalkoenfilet met frambozensaus, groentjes & kroketjes - dessert

Na het middagmaal rijden we naar Aire-sur-la-Lys. Haar uitzonderlijke ligging op een kruispunt van waterwegen was een troef voor de stad. Aire heeft dan ook een afwisselend erfgoed dat we ontdekken, de St-Pieterskerk, het stadhuis, het Baljuwhuis… alles zeer de moeite. In het centrum is een kleine koffiebranderij. De patron geeft kort wat uitleg over de herkomst van de koffiebonen, het branden ervan en het verpakken. Proeven hoort er zeker ook bij en wat smaakt dat !

Inbegrepen : de autocarreis, koffie met koffiekoek, bezoek ambachtelijk Nougat, het middagmaal, de koffiebranderij en de gidsbegeleiding. 

Prijzen 2021 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 59 €

vanaf 40 tot 44  personen : 52 €

vanaf 25 tot 29 personen : 64 €

vanaf 35 tot 39 personen : 55 €

vanaf 45 tot 49 personen : 50 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 52 €   /   van 55 tot 59 betalers : 50 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 52 €   /   van 66 tot 78 betalers : 50 €

Aire_sur_le_lys

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen