Loading...

NR 501 - Bruinkool & Eifel


  • In de deelstaat Noordrijn-Westfalen bevindt zich de grootste bruinkoolcentrale van Europa. Hier wordt door het Duitse bedrijf “Rheinbraun” bruinkool in dagbouw gewonnen. Diepten van de dagbouwmijnen variëren van 150 tot 300 meter. Door een grote bagger van 240m lang, 96m hoog en 13.500 ton zwaar wordt de bruinkool gedolven en op een kilometers lange transportband geplaatst !
  • Een mooie rit door de Eifel met een namiddaghalte om na te genieten.    

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). In Ans houden we een vrije koffiestop***. Nadien kan u de keuze maken voor een bezoek aan de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle of rijden we naar Moresnet met de voormalige winstgevende zinkmijn en nu een rustpunt op de Jacobs - pelgrimsroute met de merkwaardige Sint Remigius kerk en de Kalvarieberg. Hierna rijden we door naar Vaals voor het middagmaal.              

 

Middagmaal : soep van de dag, varkensteak Dijonaise met frietjes en dessert.

 

Daarna rijden we onder leiding van onze gids richting Duitsland waar wij de mijnbouw van Inden bezoeken en de imposante afgraving gaan bewonderen. Vervolgens rijden we door de Eifel over berg en dal en zorgt de gids voor een kleurrijke en leerrijke middag. Na onze rondrit met gids houden we nog een laatste halte voor een avondmaal. Nadien keren we huiswaarts.

 

 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, voormiddag bezoeken, driegangen middagmaal, avondmaal en volledige dag gidsbegeleiding.

 

*** Extra ontbijt indien gewenst : supplement 3 €

 

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 57 €

vanaf 40 tot 44  personen : 50 €

vanaf 25 tot 29 personen :  62 €

vanaf 35 tot 39 personen :  53 €

vanaf 45 tot 49 personen : 48 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 50 € / van 55 tot 59 betalers: 48 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 50 € / van 66 tot 78 betalers: 48 €

 

Rheinbraun

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen