Loading...

Belevingsweekend Champagne : 16 november 2024


‘La Champagne’ is een geliefkoosde bestemming van veel Vlamingen. Dom Pérignon en Veuve Cliquot hebben ervoor gezorgd dat de streek wereldbekend is. Tijdens deze tweedaagse genieten we volop van de natuur, de rijke geschiedenis en de godendrank bij uitstek. We verblijven  in een gezellig familiehotelletje en we  bezoeken toppers als de Marnevallei en de steden Epernay en Reims. De verschillende bezoeken aan champagnehuizen zorgen voor een sprankelend weekend.

 

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 6u30.  We rijden door het glooiende landschap van de Avesnois - het Kleine Zwitserland van het Noorden - naar Maroilles. Korte verkenning en koffiestop. Vrij middagmaal in het heel fotogeniek historisch centrum van Laon. We verkennen de Chemin des Dames, een heel mooie streek doorspekt met monumenten herinnerend aan Napoleon en aan W.O. I. We rijden naar de vallei van de Marne voor bezoek aan een  Champagnehuis met degustatie van 4 soorten. Fotostop bij het kasteel van Veuve Cliquot in Boursault.   Onze laatste rit brengt ons in Matouges voor de inname van onze logies.  Avondmaal in het hotel.

 

Ons verblijfshotel Auberge de Moissons *** in Matouges is gevestigd in een voormalige boerderij, heeft een uitstekend restaurant en ruime, comfortabele kamers in een rustige omgeving.  Alle kamers zijn zorgvuldig ingericht en hebben een flatscreen-tv, badkamer en gratis wifi.  In het karakteristieke restaurant serveren ze verzorgde traditionele Franse gerechten.  Het ontbijt is in buffetvorm en zeer uitgebreid.

 

2de dag : Na het ontbijt rijden we naar Epernay voor een bezoek aan Champagnehuis Mercier, waar we de indrukwekkende champagnekelders ontdekken. De rondleiding met een treintje door de tunnels is een unieke beleving!  Na de tour zult u genieten van een champagneproeverij, voorzien van commentaar. Het enorme Mercier Champagne vat zal u tijdens het bezoek zeker opvallen.  We nemen een lunch met gerechten op basis van Champagne in een gezellige auberge aan de Marne.  Na de middag is ons stadsbezoek aan Reims voorzien: één van de belangrijkste steden van kunst en geschiedenis.  Ze dankt haar roem aan de kathedraal en de daaraan verbonden herinnering aan de kroningen van de Franse Koningen en uiteraard de champagne, aangezien vele belangrijke Champagnehuizen hier hun hoofdkantoor hebben.   Terug-reis met nog een vrije tussenstop onderweg.  We zijn terug in Lebbeke rond 19u00.

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, (muzikale) gidsbegeleiding, twee bezoeken aan een champagnehuis (waaronder Mercier).

 

Afreisdatum : zaterdag 16 november 2024       2 dagen

Prijs volpension :        € 330

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 316

Toeslag éénpersoonskamer :   €   55

Annullatie-en reisbijstandsverzekering:  € 18

Nieuw

Inschrijven op deze reis