Loading...

Bodensee & Zwitserland 18 augustus 2024


Aan de mooie Bodensee grenzen Zwitserland, Oostenrijk en het zuiden van het Zwarte Woud. Dankzij het milde klimaat vindt men hier een overvloedige, mediterrane vegetatie, maar ook een rijke schat aan afwisseling van bergen, bossen, akkers, wijngaarden en oeverlandschappen. Rondom het meer liggen pittoreske en historische plaatsjes. Hoogtepunten van deze reis zijn het bloemeneiland Mainau, de Rijnwaterval van Schaffhausen, het rococo kerkje van Birnau en Donauschingen met de Donaubron.

 

1ste dag : vertrek om 6u00.  Met onderweg de traditionele vrije koffie-, lunch- en namiddagstop rijden wij langs Stuttgart, Ulm en Bregenz naar Feldkirch voor de inname van onze logies, het avondmaal en de overnachting in het hotel.

 

Das Montfort Hotel **** is gelegen nabij het centrum van de middeleeuwse stad Feldkirch.  Gastvrijheid en service staan er hoog in het vaandel.  De hoogwaardig ingerichte kamers zijn uitgerust met kluis, minibar, complete badkamer en wifi.        We genieten er van een verfijnde keuken met seizoensgebonden en regionale producten en dagelijks van een uitgebreid ontbijtbuffet.

 

2de dag : na het ontbijtbuffet verkennen we Feldkirch. Het historisch, middeleeuws centrum is goed bewaard gebleven.  Onze gids begeleid ons door de Altstad langs Hirschgraden met de Katsenturn, de gotisch St-Nicolaus kathedraal en de marktplaats. Verder zijn er tal van schilderachtige straatjes en pleintjes met de nodige terrasjes om uw vrije tijd in te vullen.  In de namiddag rijden we naar Liechtenstein, amper 160 km2 groot, met het “Städle Vaduz”.  Daarna rijden we langs de Treisenberg op de flanken van de Sareiserjoch.  De verkeersarme dorpskern maakt van Malbun de belangrijkste vakantieplaats in het kleine vorstendom Liechtenstein.

 

3de dag : Vandaag rijden we door Zwitserland langs de oevers van de Bodensee.            Via Romanshorn, Kreuzlingen en Konstanz bereiken we het bloemeneiland Mainau. We vinden er één van de mooiste parken te wereld; palmen en planten, de rozentuin, het arboretum, een overvloed aan geuren en kleuren prikkelen de zintuigen. In de namiddag maken we de overzet naar het prachtige Meersburg, dat bekend staat als het mooiste dorp aan de Bodensee. Daarna bezoeken we de mooie Wallfahrtskirche Basilika Birnau, een architectonische bezienswaardigheid.


4de dag : Via Lustenau naar Neuhausen am Rhein voor een bezoek aan de indrukwekkende Rijnwaterval in Schaffhausen, een wonder van de natuur.  Met een speciaal bootje varen we tot aan de voet van de waterval … een onvergetelijke ervaring! In de namiddag bezoeken we Sankt Gallen met de beroemde barok kathedraal en daarrond prachtige huizen met fraaie erkers. In het stadje Appenzel bewonderen we tot slot de sfeervol beschilderde huizen met fresco’s en omgeven door het Alpensteingebergte.


5de dag : Lindau is een populaire bestemming vanwege de combinatie van water, glooiende heuvels en historische bezienswaardigheden.  We bereiken dit mooie stadje in stijl na een boottocht op de Bodensee vanuit Bregenz. Tijdens onze geleide wandeling ontdekken we de charme van Lindau, dat altijd een inspiratiebron is geweest voor heel wat kunstschilders.  


6de dag : Door het Klostertal rijden naar de Arlbergpass, waar we genieten van het mooie uitzicht. Daarna naar Stuben voor de vrije middaglunch. Verder over de Flexenpass naar het mondaine Lech.  De beklimming van de Faschinajoch zorgt voor indrukwekkende uitzichten en door het Walsertal rijden we langs pittoreske dorpjes.


7de dag : Voormiddagrit naar Bludenz, waar het heerlijk kuieren is over de oever-promenade naar de unieke Seebühne.  Vrije namiddag in Feldkirch.


8ste dag: Na een laatste ontbijt vatten we onze terugreis aan. We rijden terug via Ulm door Duitsland.  Met de nodige haltes onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20u.


Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, gidsbegeleiding, inkom eiland Mainau, tocht Meersburg naar Konstanz, boottocht van Bregenz naar Lindau en de boottocht naar de watervallen in Schaffhausen.

 

Afreisdatum : zondag 18 augustus 2024    -     8 dagen

Prijs halfpension :                  € 1.280

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 1.255

Toeslag éénpersoonskamer :   € 210

Nieuw

Inschrijven op deze reis