Loading...

Dansweekend in Rijnland-Palts : 11 oktober 2024


Op vraag van heel wat klanten organiseren wij voor het eerst een dansreis ! In het eigen gezellige danslokaal van ons hotel kunnen jullie gedurende twee avonden jullie hart ophalen op de dansvloer.  Overdag bezoeken we in een ongedwongen sfeer enkele van de vele romantische dorpjes of interessante steden in de buurt.   Op de bus spelen wij iedereen zijn/haar favoriete nummers… Echt een reis op maat voor dans- en muziekliefhebbers !!!

1ste dag: vertrek om 8u00. Via Luik bereiken we Nordrhein-Westfalen.  Langs Aken en Keulen bereiken we Köningswinter, prachtig gelegen aan de Rijn en aan de voet van de “Drachenfels”.  In dit gezellige stadje voorzien we voldoende tijd voor een vrij bezoek en het vrije middagmaal.  In de namiddag vervolgen we onze weg door het Westerwald naar het Nisterdal en ons verblijfshotel.     Inname logies met de kans om te genieten van de vele faciliteiten van ons hotel : zwembad, sauna, bar.  Na het aperitief en het 3-gangen avondmaal is onze eerste gezellige dansavond voorzien.

 

Hotel Rückert *** in Nistertal  is centraal gelegen in Hoch-Westerwald en bestaat uit twee gebouwen (deels met lift). Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, wifi, radio en een badkamer met douche/bad en wc. Verder is er een bar, sauna, infraroodcabines, binnenzwembad, terrascafé en een gezellig danslokaal. In het stijlvolle restaurant zorgt de chef des huizes voor zorgvuldig bereide maaltijden.

 

2de dag : na een stevig ontbijtbuffet (eventueel wat later) rijden we het landelijke Westerwald in naar Limburg aan de Lahn.  De Sint George kathedraal is er het meest opvallend gebouw en steekt ver boven de oude stad uit door zijn ligging op de heuvel. Eveneeens bezienswaardig is het middeleeuws rotskasteel, het huis van de zeven zonden en de vele vakwerkhuizen.  In de namiddag rijden we naar Hachenburg, een aantrekkelijk Kneippkuuroord met het indrukwekkende slot Hackenburger boven op de bosaltberg. We brengen een vrij bezoek aan dit toeristisch stadje met zijn schilderachtige marktplein. Het is er gezellig rondkuieren door de pitteroreske steegjes met hun mooi gerestaureerde vakwerkhuizen.  Na een korte rit bereiken we terug ons verblijfhotel.  In het danslokaal van ons hotel kunnen we ons terug uitleven op de dansvloer.  De plaatselijke DJ speelt er al onze verzoeknummers…

 

3de dag: na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we via de vallei van de Lahn naar Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn.         De sfeervolle Altstadt bewandelen is altijd een hele ervaring. Er zijn voldoende mogelijkheden langsheen de Rijn promenade voor de vrije middaglunch.    In de loop van de namiddag rijden we via Aken terug naar België.  Met onderweg nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u00.

 

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle uitstappen, 2 muziekavonden in het danslokaal van ons hotel en gratis gebruik van zwembad, sauna en infraroodcabine.

 

Afreisdatum : vrijdag 11 oktober 2024   -   3 dagen

Prijs halfpension :                   € 390

Getrouwheidskaart of 60+ :    € 370

Toeslag éénpersoonskamer (beperkt aanbod):  € 50

Annulatie-en bijstandsverzekering: € 27

 

"'k vraag het aan":

Omdat het de bedoeling is dat u tijdens deze reis zeker uw favoriete nummers zult horen, mag u ze ons op voorhand doorgeven (via mail, post of afgeven op kantoor)

Favoriete nummers voor op de bus:

1

2

3

Favoriete nummers voor op de dansvloer:

1

2

3

Nieuw

Inschrijven op deze reis