Loading...

De Opaalkust & Seine-Maritime : 28 oktober 2024


Tijdens deze vierdaagse reis ontdekken we parels op een boogscheut van de Frans-Belgische grens.  We laveren tussen de talrijke onbekende riviertjes en ontdekken heel verrassende en gezellige plaatsjes bezaaid met manoirs, pigeonniers en abdijen.  We maken kennis met de rijke Frans-Vlaamse geschiedenis en bewonderen de Atlantische kust tot aan de grens met Normandië.  Onder leiding van onze plaatselijke (muzikale) Nederlandstalige gids bezoeken we o.a. Boulogne-sur-Mer, Le Touquet-Paris-Plage, de baai van de Somme en Abbeville…

 

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 6u00.  Voor de middag genieten we van de prachtige natuur van de Opaalkust. Vrij middagmaal in Boulogne-sur-Mer. Na de middag bezoeken we de mondaine badplaats Le Touquet-Paris-Plage. We bewonderen o.a. het prestigieuze Hotel Le Westminster en de villa van de eega van de Franse president.  Inname van de logies en het avondmaal in Rang-du-Fliers.

 

Ons verblijfshotel  Hôtel Le Sémaphore **** bevindt zich in Rang-du-Fliers, niet ver rijden van het strand van Berck-sur-Mer aan de Côte d’Opale.  Alle kamers beschikken over tv, kluis, telefoon en inloopdouche. In het restaurant wordt u door de chef verwend met seizoensgebonden verse en bovendien lokale producten.

 

2de dag : Het wordt een heel gevarieerde dag door de baai van de Somme naar de Seine-Maritime. We houden een koffiestop in het charmante badplaatsje Saint-Valéry-sur-Somme. Het oude vissersdorp Mers-les-Bains, de prachtige krijtkransen van Le Tréport en de vorstelijke stad Eu vormen een ideale cocktail voor een geslaagde excursie.

 

3de dag : Voor de middag bezoeken we de prachtige abdij van Saint-Riquier.                   We bewonderen ook het belfort dat prijkt op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.  Na de middag staat de hoofdplaats van het voormalige graafschap Ponthieu op het programma: Abbeville. We maken kennis met het verhaal van Colbert en de textielindustriede spooktreinen, de kapittelkerk…

 

4de dag :  Doorheen het onbekende Frans-Vlaanderen en de vallei van de Aa rijden we naar Fauquembergues voor het middagmaal. Op de terugweg bollen we letterlijk uit met het authentieke volksspel en een picon au vin blanc.  We zijn terug in Lebbeke om 20u.

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen en de (muzikale) gidsbegeleiding, inkom abdij Saint-Riquier, het volksspel en een glaasje Picon.

 

Afreisdatum : maandag 28 oktober 2024   4 dagen

Prijs volpension :      € 725

Getrouwheidskaart of 60 + :   € 702

Toeslag éénpersoonskamer:  € 180

Reis- en bijstandsverzekering : € 36

Nieuw

Inschrijven op deze reis