Loading...

Oberbayern “In de sporen van Ludwig II” : 14 augustus 2024


Oberbayern, een stukje Oostenrijk in Duitsland! Gezellige stadjes, romantische kastelen, sublieme landschappen, lekker eten, ... je vindt het er allemaal! We treden er in de voetsporen van de mysterieuze koning Ludwig II, bezoeken zijn 'geboortestulpje' Schloss Nymphenburg evenals Schloss Herrenchiemsee en het idyllische Schloss Neuschwanstein. Ook München komt aan de beurt: een stad met zuiderse flair, knusse pleintjes, prachtige barokke kerken, tropische serres, ... en vergeet niet: 'in München steht ein Hofbräuhaus, eins, zwei drei …!' En een bezoek aan Zuid-Duitsland is niet volledig zonder zijn wereldbekende barokke kerken zoals de Wieskirche en de kloosterkerk van Ottobeuren! Maak kennis met de absolute top van wat Beieren te bieden heeft!  Een reis om nooit te vergeten!


1ste dag : Vertrek om 6u00.  Eens vertrokken, begint onze vakantie ! Langs comfortabele autowegen glijden prachtige landschappen aan ons voorbij en bereiken we ons verblijfshotel Alpenblick. Onderweg houden we natuurlijk de nodige vrije ontbijt-, middag- en namiddagstops.  Inname logies en avondmaal.

Uw verblijfshotel Alpenblick *** in Ohlstadt draagt de gastvrije traditie hoog in het vaandel. 's Morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds worden we nogmaals verwend met een rijkgevulde tafel uit de betere Beierse keuken. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, radio, telefoon, gratis wifi. Ook een fitness, spa- en saunaruimte staan gratis ter onzer beschikking.

2de dag : Vandaag staat de Beierse hoofdstad München op het programma. Wij starten met een bezoek aan de botanische tuin van de universiteit. Met zijn 21 ha en meer dan 19.000 plantensoorten is het één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld. Vooral de serres met hun unieke tropische plantenweelde zijn een bezoek méér dan waard. Via de tuin wandelen we naar het park van Schloss Nymphenburgen, langs één van de grootste barokke kastelen in Duitsland en geboorteplaats van Ludwig II.  We bezoeken er de prachtige kasteeltuin, een juweeltje, dat de vergane rijkdom van de familie Wittelsbach weerspiegelt. Na de middaglunch in het centrum van München, bezoeken we samen de gezellige binnenstad. Er is nadien ook voldoende vrije tijd om deze zuiderse parel op eigen ritme te verkennen.

3de dag: Na een stevig ontbijt vertrekken we naar het paradepaardje van Beieren: het sprookjes-kasteel van Ludwig II: Neuschwanstein. Maar eerst bezoeken we onderweg de beroemde bedevaartkerk Wieskirche, een juweeltje van Zuid-Duitse barok. In Neuschwanstein nemen   we de pendelbus naar de romantische Marienbrücke. Van daar wandelen we naar het kasteel.    Na het bezoek en de middaglunch gaat onze tocht verder naar Oberammergau, wereldbekend om zijn houtsnijwerk en zijn 380-jarige traditie van passiespelen.

4de dag :  Vandaag worden we echt verwend! Een idyllisch boottochtje naar een paradijselijk eiland midden het 80 km² grote meer 'Chiemsee'. Hier liet Ludwig II op het 'Herreninsel' een replica bouwen van het kasteel van Versailles, inclusief de spectaculaire Latona-fonteinen: Schloss Herrenchiemsee. Na de middaglunch aan de boorden van het meer bezoeken we dit sublieme kasteel, een bezoek dat ons nog lang zal heugen. 's Avonds wacht ons weer een gezellig en lekker buffet.

5de dag : Na een vroeg ontbijt nemen we jammer genoeg afscheid van het wondermooie Beieren, maar niet zonder eerst een laatste hoogtepunt te hebben bezocht: de adembenemende basiliek van Ottobeuren: een perfecte afsluiter van een boeiende en onvergetelijke reis ! Met de nodige haltes onderweg bereiken we Lebbeke rond 21 uur.

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en gidsbegeleiding, inkom tropische tuin München, overtocht Herreninsel, inkom kasteel Herrenchiemsee, inkom kasteel Neuschwanstein en transfer naar Marienbrücke.

 

Afreisdatum : woensdag 14 augustus 2024     -   5 dagen

Prijs volpension (in Beieren = 3 x lunch): € 870

Getrouwheidskaart of 60 + :  € 840

Toeslag éénpersoonskamer :      €  60

Reisverzekering Protections (annulatie en reisbijstand) :   € 45

Nieuw

Inschrijven op deze reis