Loading...

Picardië & Somme : 9 mei 2024 (O.H.H.)


De regio Picardië bezit een gevarieerde rijke natuur en is verrassend veelzijdig. In deze historische landstreek leeft een herinnering uit het verleden met  prachtige gotische kathedralen, roemrijke abdijen en kerken, alsook een grote verscheidenheid aan vorstelijke architectuur.  Naast de glinsterende baai van de Somme, met krijtrotsen en zandduinen, bezoeken we uitgebreid Amiens, de middeleeuwse vestingstad Saint-Valéry-Sur-Somme, Beauvais en de stad Rijsel of Lille.   Picardië : een ware schoonheid met sterke contrasten en toch dichtbij.

 

1ste dag : Vertrek om 7 uur. Via De Panne en Calais bereiken we het mooiste gedeelte van de Côte d’Opale, met Blériot-Place, Cap Blanc Nez, Wissant en Cap Gris Nez, waar men bij helder weer de krijtrotsen van Engeland ziet.  In de namiddag houden we halt in Berck-sur-Mer om uit te waaien aan zee, en de vrije lunch. Daarna rijden we naar de abdij van Valloires.  De Cisterciënzers abdij dateert uit de 12de eeuw en de tuinen werden in 1989 aangelegd. Deze bevatten 4000 zeldzame bomen en planten in een gebied van 8 hectare (inkom inbegrepen). Via de vallei van Authie naar Doullens en Amiens voor de inname van onze logies, het avondmaal en de overnachting.

 

Hotel Campanile Glisy *** heeft een ideale ligging om Amiens, de regio Picardië en de Somme te bezoeken.  Alle kamers (gelijkvloers of op het 1ste verdiep) zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, flatscreen tv, bureau, badkamer, waterkoker, koffie, thee en koekjes. De dag begint met een gezond ontbijtbuffet.  ’s Avonds biedt de keuken lokale seizoenproducten aan met gevarieerde menu’s.

 

2de dag : In de voormiddag bezoeken we Amiens, de hoofdstad van de Somme en de stad van Jules Verne. We bezoeken de Notre-Dame d’Amiens, de grootste gotische kathedraal van Europa, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. We slenteren langsheen de grachten van klein Venetië en de kleurrijke gevels van de huizen in de wijk Saint-Leu. Daarna volgen we de vallei van de Somme tot aan de baai, één van de mooiste ter wereld met unieke flora en fauna. We houden er halt en bezoeken tal van historische plaatsen zoals het middeleeuwse vestingstadje Saint-Valéry-Sur-Somme en Le Crotoy, een kleine stad in het hart van de baai van de Somme met een natuurlijke charme en een unieke architectuur.   

 

3de dag : Vandaag ontdekken we Oise, het meest romantische gedeelte van Picardië, waar de charme berust in het onverwachte. We beginnen in Beauvais met de indrukwekkende kathedraal Saint-Pierre, een meersterwerk van gotische kunst met het hoogste koor van de wereld.  Ook Place Jeanne-Hachette en “ancien palais Episcopal” is er een bezoek waard.  Een rondrit in het “Pays de Bray” is aantrekkelijk vanwege de prachtige uitzichten op het coulisse landschap met appelbomen en valleitjes met lichte bochten. Verder is dit ook de geboorte-plaats van Charles Gervais met zijn beroemde “Petit-Suisse” kaas. Een bezoek aan het middeleeuwse vestingstadje Gerberoy “Un des plus beaux villages de France” is een hele ervaring. Honderden rozenstruiken tooien de 17de en 18de eeuwse vakwerkhuizen.     We nemen onze tijd om rond te dwalen door de smalle straatjes met narcissen, hortensia’s en rozen, die wisselen elkaar op een charmante wijze af. We ontdekken er ook vanop een bootje de hortillonnages van Amiens, een mozaïek van vlottende tuinen langs 65 km kanalen, op een oppervlakte van 300 hectare… een unieke ervaring.

 

4de dag : Na het ontbijt rijden we  naar Picardisch Vlaanderen en de stad Rijsel of Lille. Een wervelende metropool en hoofdstad van Frans-Vlaanderen. We starten bij het treinstation “Lille Europe” en bewonderen de moderne architectuur van deze nieuwe wijk. Tijdens de wandeltocht ontdek je ook de historische kant van de stad met zijn mooie gebouwen op de Place Rihour en Place du Général de Gaulle met de oude beurs. De vele bezienswaardigheden passeren één voor één de revue. Daarna vrije lunch en zo heb je daarna energie genoeg om op eigen houtje Rijsel te ontdekken, van op een terras, langs de vele winkelstraten of het nieuwe Euralille. In de late namiddag rijden we terug naar België en met nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra inbegrepenAlle rondritten, Nederlandstalige gidsbegeleiding, inkom tuinen Abdij Valloires en de boottocht langs de Hortillonnages (volkstuintjes) van Amiens.

 

Afreisdatum : Donderdag 9 mei 2024 (O.H.H)  4 dagen
Prijs halfpension :  € 525

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 507

Toeslag éénpersoonskamer :   € 120

Reis- en bijstandsverzekering :  € 36

Nieuw

Inschrijven op deze reis