Loading...

Rondreis Schotland : 25 augustus 2024


Schotland, land van mythes, ruige bergen, oude kastelen en legendes.   De natuur van Schotland behoort tot de mooiste en oudste van de wereld.  Vanuit onze luxe-autocar aanschouwen we de hoogtepunten van Schotland; The Highlands, zicht op de eilanden, pittoreske dorpjes, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de steden Edinburgh, Glasgow, de prachtige Lochs, oude kastelen en nog zoveel meer…   Nog een aspect van Schotland mogen we zeker niet vergeten, zijn bekende godendrank whisky.  Die ontdekken we via een bezoek aan een whisky-distilleerderij en een heuse whiskyproeverij.  Deze reis wordt begeleid door een Vlaamse gids die u meeneemt in deze prachtige cultuur.


1ste dag :  ‘Op reis’- vertrek in Lebbeke om 9u00.  We rijden richting IJmuiden om de ferry te nemen en brengen onderweg nog een bezoekje (met vrije lunch) alvorens we inschepen in IJmuiden bij Amsterdam.  We reizen in stijl met de ferry die meerdere pubs en restaurants aan boord heeft, met een prachtig zicht op zee.  Na een ruimgevuld buffet betrekken we onze kajuiten zodat we ’s morgens aanmeren in Noord-Engeland.

 

We overnachten de eerste en laatste nacht op een cruiseschip van DFDS Ferries (IJmuiden – Newcastle).  In Schotland zelf verblijven we in 4 verschillende ***/**** hotels (Glasgow, Fort William, Pitlochry en Selkirk).  In alle hotels verblijven we in kamers met bad/douche, wc, tv  en telefoon.  In de sfeervolle restaurants kan je dagelijks genieten van uitstekende regionale of internationale gerechten.  

 

2de dag : ‘Glasgow – Metropool in Schotland.’ Eenmaal aangekomen in Newcastle schepen we uit en rijden we via Noord-Engeland de Lowlands van Schotland binnen. We zetten koers richting Glasgow, de grootste stad van Schotland en in 2023 nog het decor van de wereldkampioenschappen wielrennen, waar wij, Belgen goed hebben gescoord.  Onze gids begeleid ons langs de bekendste trekpleisters van Glasgow.

 

3de dag : ‘Kastelen, eilandzicht en natuurpracht’ We vertrekken richting de prachtige Schotse natuur. In de voormiddag bezoeken we Inveraray Castle, één van de mooiste kastelen van Schotland. Nadien bezoeken we het dorpje Inveraray gelegen aan een prachtig zee-inham, typisch voor Schotland. Nadien rijden we door naar Oban, een prachtig stadje gelegen aan de westkust met zicht op één van de vele prachtige eilanden die Schotland rijk is.  Hierna volgt een prachtige rondrit door Rannoch Moor en Glencoe, gegarandeerd één van de mooiste landschappen die u ooit al hebt gezien.           In de avond komen we aan in Fort William, gelegen aan de hoogste berg van Schotland.

 

4de dag‘The Highlands’ – We rijden we naar Glefinnan: een prachtig uitkijkpunt aan Loch Shiel en ook het decor van het Glenfinnan Viaduct waar de trein in de film van Harry Potter passeerde. Nadien rijden we door het typische Highland landschap langs de hoogste berg van Schotland de Ben Nevis (1343m). We rijden richting het oosten van Schotland en bezoeken ook House Of Bruar, een prachtige winkel die de beste producten van Schotland verkoopt. De wandelaars die minder interesse hebben in shoppen kunnen wandelen naar de Falls of Bruar.  Naar Pitlochry, een charmant Oost-Schots dorpje.

 

5de dag‘Het schotse Levenswater en leuke dorpjes – Vandaag blijven we in de buurt van Pitlochry.  We ontdekken hoe het Schotse “levenswater” gemaakt wordt met een bezoek aan een echte Schotse whiskydistilleerderij. In de namiddag ontdekken we Pitlochry. We bezoeken o.a. de Schotse zalmtrap en maken een leuke wandeling / korte busrit met op het einde een bezoek aan de Moulin Inn Pub, een echte authentieke Schotse pub in het leuke plaatsje Moulin.  ‘s Avonds volgt onze heuse Schotse whisky tasting : alles wat je wil weten over whisky wordt hier uit de doeken gedaan en we proeven van verschillende Schotse whisky’s met de nodige deskundige uitleg, een topavond!

 

6de dag‘De Schotse hoofdstad Edinburg’ We rijden naar de Schotse hoofdstad Edinburgh, onderweg doen we de bekende Forth bridges aan.  In Edinburg bezoeken we allerlei hoogtepunten ; Calton Hill, Holyrood Castle, The Royal Mile,… Edinburgh ademt Schotland en is een heel leuke stad, niet te vergelijken met andere steden.  We zijn er zeker van dat je doedelzakmuziek door de straten zal horen galmen…  In de late namiddag rijden we door de Lowlands naar Selkirk.

 

7de dag : ‘The Lowlands en Newcastle” Vandaag zetten we koers richting de ferry en rijden we door de onderschatte, maar prachtige Lowlands naar Newcastle Upon Tyne. Na een bezoek aan deze bruisende stad in Noord-Engeland rijden we richting ferry, die ons in cruise-stijl in slaap wiegt voor de nacht.

 

8ste dag : Back Home’ – ‘s Ochtends vertrekken we vanuit IJmuiden en reizen terug naar Lebbeke met een rugzak vol nieuwe ervaringen.  Aankomst rond 14u00.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, gidsbegeleiding, de overtochten tussen IJmuiden en Newcastle, bezoek whiskydistilleerderij, kasteelbezoek en de whisky Tasting.

 
! Vraag tijdig uw Internationaal reispaspoort aan / voorzie Engelse Ponden !


Afreisdatum : zondag 25 augustus 2024    -       8 dagen

Prijs halfpension (aan boord en in de hotels) :  € 1.960

Getrouwheidskaart of 60 + :                                € 1.932

Toeslag éénpersoonskamer (aan boord + in de hotels) :  €  660

Inschrijven op deze reis