Loading...

Vierlandencruise op de Rijn : 27 juli 2024


Ga met ons mee op een avontuurlijke reis naar de Rijncultuur.  Het traject van onze riviercruise tussen Bazel in Zwitserland naar Amsterdam voert je langs de dromerige plekjes van de Elzas, het legendarische Midden-Rijndal en de door de wind gebeeldhouwde landschappen van Nederland naar Amsterdam.  Ontdek met ons vervlogen stadjes en toekomstgerichte metropolen, geniet van een omweg naar de wijngaarden van de Moezel en voel je als een koning omringd door bergen en kastelen.  Geniet in stijl van 8 heerlijke dagen op de “Grote Rijn riviercruise”, waarop je reislust zeker een boeggolf zal maken.   Onze luxe autocar volgt de hele cruise om jullie - waar nodig – comfortabel te verplaatsen naar de meest interessante bezienswaardigheden.  Onze eigen Nederlandstalige gids zorgt voor de perfecte begeleiding en deskundige uitleg tijdens alle uitstappen.

 

1ste dag : Vertrek om 6u00.  Via Luxemburg, Metz en Colmar rijden we, met onderweg regelmatig een vrije tussenstop naar Basel, waar we worden opgewacht door de vriendelijke bemanning van MS PRINCESS by Amadeus, uw drijvende hotel voor de komende 7 nachten.  Inname kajuit, welkomstcocktail en welkomstdiner.

 

MS Princess by Amadeus is een **** schip in de SRG-Premium categorie met zonnedek, panoramabar, fitness en wellness.  In elk van de smaakvol en hoogwaardig ingerichte hutten (15m2)  vinden de gasten een tweepersoonsbed, douche, toilet, haardroger, tv, individueel regelbare thermostaat,  zitmogelijkheid, telefoon en mini koelkast.  Standaard verblijf in een kajuit op het benedendek.  In het stijlvolle restaurant genieten wij van hoogwaardige maaltijden: een ontbijtbuffet, driegangenlunches en viergangendiners, beide met menukeuze.

 

2de dag :  Uw schip heeft Zwitserland verlaten en volgt 's nachts de loop van de Rijn naar de Elzas in het zuiden van Frankrijk. Tijdens het ontbijt bereiken we Straatsburg, een stad die niet alleen een romantische oude stad herbergt, maar ook enkele van de belangrijkste Europese instellingen, die je tijdens de door onze gids begeleide stadstour kunt verkennen. 


3de dag : We bereiken Speyer in Rijnland-Palts, dat een belangrijke rol speelde in het Roomse Rijk in de Middeleeuwen.  Rondleiding door deze stad vol geschiedenis.  Vervolgens reizen we door naar Mannheim, waar we de rest van de dag zullen doorbrengen. Deze jonge stad ontdek je het best tijdens onze uitgebreide wandeling.


4de dag :  ‘s Ochtends bereiken we Rüdesheim, dat we verkennen tijdens een rondleiding door de stad.  Uiteraard is er ook wat vrije tijd voorzien om er de beroemde Rijnwijnen te proeven.   Tijdens het daaropvolgende deel van onze riviercruise moet je het zonnedek op en genieten van het indrukwekkende uitzicht op de legendarische Loreley vanaf het water.  In Koblenz, één van de oudste en mooiste steden van Duitsland, sluiten we de dag af met een ontspannende wandeling door de mooie stad.

 

5de dag : Vandaag maakt ons schip een omweg naar de Moezel, naar het romantische stadje Cochem. De Moezelstreek staat bekend om haar uitstekende wijn en daarom is het de moeite waard om van de gelegenheid gebruik te maken om een goed glas wijn te proeven, ideaal in combinatie met onze rondleiding door de stad.

 

6de dag :  De voormiddag staat in het teken van de fascinerende metropool Keulen.      Een jonge, bruisende metropool met een rijk cultureel erfgoed en wereldberoemde bezienswaardigheden, vooral de beroemde Dom van Keulen.  De namiddag brengen we door aan boord terwijl ons schip ons naar Amsterdam brengt.

 

7de dag : Bij het ontbijt bereiken we Amsterdam.     Hier kunt u deelnemen aan onze begeleide stadstour.  De hoofdstad van Nederland maakt indruk met zijn romantische grachten en een onvergelijkbaar mooie oude binnenstad.  s Avonds nodigt de kapitein je uit voor een feestelijk galadiner, waar je in een gezellige sfeer je reisimpressies kunt doornemen. Traditionele Shantykoor show aan boord.


8ste dag :  Tijdens ons laatste ontbijt heb je nog een kans om de vele indrukken van deze reis te verwerken, voordat het tijd is om afscheid te nemen van uw premium schip.      Met onderweg nog een bezoekje zijn we terug in Lebbeke rond 19u00.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en Nederlandstalige gidsbegeleiding.  Aan boord: bagageservice, begroetingscocktail, koffie en thee bij de maaltijden, iedere namiddag koffie en taart, middernachtsnack, kapiteinsdiner, thema-avonden en live muziek.

 

Afreisdatum : zaterdag 27 juli 2024      -         8 dagen

Prijs volpension (aan boord / benedendek) :   € 1.900

Getrouwheidskaart of 60 + (benedendek) :   € 1.855
Supplement kajuit middendek met “Frans balkon” : €  170

Supplement kajuit bovendek met “Frans balkon” :   €  340

Toeslag éénpersoonskajuit benedendek :  €  360
Toeslag éénpersoonskajuit midden- of bovendek : op aanvraag

 

Opmerking : Het saldo voor deze cruise ontvangen wij uitzonderlijk graag 2 maand voor afreis !

Nieuw

Inschrijven op deze reis