Loading...

Vorarlberg : 7 juli 2024


Vorarlberg is het meest westelijk gelegen Bundesland van Oostenrijk en is omringd door Tirol, Duitsland, Liechtenstein en Zwitserland.   Het is dus ideaal gelegen om de wijde regio te verkennen.    De beroemde Silvretta Pass, Sankt Anton, Lech, Bregenz, de Bodensee, Lindau, Feldkirch en het Bregenzerwald… het komt allemaal aan bod.   Wij zorgen alvast voor een sterk gevarieerd programma, waardoor alle charmes van deze regio helemaal tot hun recht komen.

 

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 6u00.  Met onderweg de gekende tussenstops rijden we via Ulm en Bregenz naar onze verblijfplaats Stuben voor de inname van onze logies.

 

In ons verblijfshotel Après Post **** te Stuben verblijven we in mooie en ruime kamers met complete badkamer, telefoon, radio en tv.  Er is een wellness met tegenstroomzwembad, een gezellige bar, liften en een enorm zonneterras.  In het stijlvolle hotel heerst een gezellige sfeer en kunnen we genieten van een optimale service, daar  zorgt de familie Brändl persoonlijk voor.  De ontbijtbuffetten, lunches en lekkere viergangendiners zullen zeker gesmaakt worden. 

 

2de dag : Ontbijtbuffet en vrije voormiddag om de mooie omgeving te bewandelen, met om 11 uur welkomstcocktail en voorstelling van het programma.  Na het middagmaal maken we een eerste uitstapje naar het mooie Sankt Anton am Arlberg, dat zowel in de zomer als in de winter veel toeristen trekt.

 

3de dag : door het Bregenzerwald bereiken we Bregenz, dat prachtig gelegen is aan de  Bodensee.  De  lunch nemen we in Lochau, een kleurrijk dorpje aan het meer.  In de namiddag nemen we voldoende tijd om het mooie bloemenstadje Lindau te verkennen.  De ligging van Lindau is uniek: een historisch eiland met een onmiskenbare charme, omgeven door een glashelder meer en de zachtgroene ommelanden met op de achtergrond het gebergte. 

 

4de dag : Vandaag rijden we de bergen in voor de wonderbare visvangst…ieder  kan zijn eigen (dikke) vis vangen, die ter plaatse bereid wordt tijdens de grillparty, leute en plezier verzekerd !  Na de middag een mooie wandeling tot Lech, dat in 2004 uitgeroepen werd tot één van de mooiste dorpen van Europa, dus reden genoeg om er ook van te genieten. Na het avondmaal krijgt u de gelegenheid tot het bijwonen van een Tiroleravond (facultatief : inkom : ca 17 € per persoon).   

 

5de dag : na een stevig ontbijt rijden we naar het hooggebergte, door Stanzertal, de Trisannabrücke en het Paznauntal naar het Silvretta-massief.  Eenmaal boven aan het stuwmeer hebben we een schitterend en onvergetelijk uitzicht over het berglandschap met zijn eeuwige sneeuwtoppen.  We dalen af in het Montafondal langsheen een spectaculaire traject, met zijn vele haarspeldbochten maar vooral met zijn mooie uitzichten.  Langs de oostzijde van de Arlbergpass bereiken we terug ons verblijfhotel.

 

6de dag : Voormiddag rit naar Feldkirch, een gezellig winkelstadje.  Na het middagmaal kunt u op eigen tempo een laatste keer de mooie omgeving van ons verblijfplaatsje bewandelen of gewoon genieten van de gezonde berglucht op het terras van het hotel.   In de late namiddag worden we getrakteerd op taart en koffie.  Voor de laatste avond voorziet de familie Brändle een galadiner, de perfecte afsluiter van een geweldig verblijf in Stuben.

 

7de dag : In de vroege morgen verlaten we Stuben…jammer maar mooie liedjes kunnen niet blijven duren.  Terugreis naar België.  We zijn terug in Lebbeke omstreeks 20uur.


Extra’s inbegrepen : welkomstdrankje en -cocktail, alle uitstappen, gidsbegeleiding, “visparty”, dia-avond, muziekavond, 1 namiddag taart en koffie, galadiner.

Afreisdatum :  zondag 7 juli 2024   -  7 dagen

Prijs volpension : (behalve de lunch v/d laatste dag)    € 1.150

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 1.125

Toeslag éénpersoonskamer :     €  70

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering   €  63

Inschrijven op deze reis