Loading...

Wandelvakantie "Lechweg" : 4 augustus 2024


Tijdens deze wandelvakantie “in het spoor van de Lechweg” volgen we de loop van één van de laatste wildwaterrivieren van Europa vanaf zijn oorsprong in Lech tot in de Allgäu, vlakbij het sprookjeskasteel Slot Neuschwanstein, letterlijk van de bron tot aan de waterval.  Wij selecteerden de mooiste stukken van deze langeafstandwandelroute en doorkruisen onderweg het mooie Lechtal en de Naturparkregion Reutte.  Het Lechtal is één van de langste en mooiste dalen van Tirol en een ècht wandelparadijs.  Doordat het minder toeristisch ontwikkeld is dan andere regio's van Tirol kan men hier nog volop het oorspronkelijke karakter van de dorpjes ervaren.  Voor wie het graag wat rustiger aandoet, is er dagelijks een alternatief programma (met een toeristisch bezoek en/of een lichtere wandeling).

 

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 6u00.  Met twee chauffeurs aan boord rijden we, met onderweg 3 vrije tussenstops, over  Ulm en Reutte het Lechtal in naar onze verblijfplaats Holzgau, één van de belangrijkste en mooiste dorpen van dit vakantiegebied ! 


Ons verblijfshotel Bären *** is  gelegen in het dorpscentrum van Holzgau en een echte topper. In het stemmige restaurant genieten we ’s morgens van een ontbijtbuffet en ’s avonds van een vier-gangendiner met menukeuze.  Er is een bar, lift, sauna, terras en een ontspan-ningsruimte.   Alle kamers hebben een bad of douche, wc en tv.  De meeste beschikken ook over een balkon. 


2de dag : Een eerste, prachtige busrit brengt ons door het Lechtal naar het plaatsje Lech am Arlberg, waar we aan het eerste traject van de Lechweg beginnen.  We wandelen er meteen door een fascinerend wildwater-landschap. Tussen Lech en Warth loopt het pad net iets boven de kloof de Lechschlucht… als opener kan dat tellen.  Alternatief : vrije tijd in het mondaine vakantiedorp Lech en een lichte, begeleide wandeling.


3de dag : Onze tweede etappe voert ons o.a. over de Panoramaweg naar Steeg, met onderweg veel mooie uitzichten, steeds met zicht op de natuurlijke rivierbedding van de Lech.  Vandaag eindigt onze tocht langs de Lechweg in ons gezellige verblijfplaatsje.  Alternatief : twee lichtere tochten, met o.a. een verkenningstocht in en rond Holzgau, bekend om de vele huisgevels met kleurrijke decoratieve fresco’s.


4de dag : Vanuit ons hotel wandelen we boven het natuurjuweel Schigge richting het dorp Bach (al dan niet over de indrukwekkende hangbrug over de Höhenbachtal-bergkloof met de Simmswaterval) en via een gemoedelijke deel van de route langs de Lech naar Elbigenalp, het geografische centrum van het Lechtal.  Alternatief: vrije bezoeken aan Bach en Elbigenalp, het bolwerk van de traditionele Tiroler houtsnijkunst.

 

5de dag : Vandaag wandelen we o.a. vanuit Häselgehr via de Panoramaweg naar Elmen.  Eén van de hoogtepunten is de Doser waterval, een waar natuurspektakel.  Alternatief : een mooie tocht door het Sulztal naar de gezellige berghut Sulzalm.


6de dag : De Lechweg brengt ons vandaag door een kloof, de Rotlechschlucht en bij de idyllisch gelegen Riedener See.  Alternatief : bezoek Reutte en een lichtere wandeling.

7de dag : Tijdens de laatste etappe van de Lechweg wandelen we Duitsland binnen. Het laatste deel van de tocht loopt over de Alpenrosenweg via de Alpsee richting Kalvarienberg en Füssen.  Alternatief : een lichte wandeling aan het sprookjeskasteel Slot Neuschwanstein en vrije tijd in het Middeleeuwse Füssen.  In de gezellige winkelstraten of op één van de terrasjes is echt het genieten...  Taartenbuffet in ons hotel.


8ste dag : Terugreis met regelmatig een tussenstop langs de goede Duitse autosnelwegen naar België en Lebbeke (aankomst voorzien rond 20u00).

 

De wandeltochten zijn niet gevaarlijk en gebeuren steeds onder begeleiding.  Een beetje conditie en stevige wandelschoenen zijn wel aangewezen. 

 

Extra’s inbegrepen : alle begeleide wandeltochten en uitstappen (dubbel programma), welkomstdrankje, taartenbuffet met koffie en de Lechtal gastenkaart met o.a. gratis gebruik van kabelliften en korting in het zwembad.

                                          

Afreisdatum : zondag 4 augustus 2024  -  8 dagen

Prijs halfpension :                  € 1.080

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 1.050

Toeslag éénpersoonskamer :        € 180

Nieuw

Inschrijven op deze reis