Loading...

Weekend Champagne 19 oktober 2024


De streek Champagne-Ardenne is een contrastrijk gebied met bossen, korenvelden en golvende wijngaarden, maar ook een streek waar levenskunst en gastronomie een ware levensopvatting zijn.  De lekkere champagne heeft daar ontegenzeggelijk een aandeel in.  Daarom is een verblijf er even luchtig, onbezorgd en aangenaam als de bubbels in uw champagneglas !

 

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 6u30.  We rijden door het glooiende landschap van de Avesnois - het Kleine Zwitserland van het Noorden - naar Maroilles. Korte verkenning en koffiestop. Vrij middagmaal in het heel fotogeniek historisch centrum van Laon. We verkennen de Chemin des Dames, een heel mooie streek doorspekt met monumenten herinnerend aan Napoleon en aan W.O. I. We rijden naar de vallei van de Marne voor bezoek aan een  Champagnehuis met degustatie van 4 soorten. Fotostop bij het kasteel van Veuve Cliquot in Boursault.   Onze laatste rit brengt ons in Matouges voor de inname van onze logies.  Avondmaal in het hotel.

 

Verblijfshotel Logis Bagatelle ** in Dizy/Epernay : alle kamers hebben douche, wc, telefoon en tv.  De keuken is bekroond met twee sterren van “Logis de France” en zal je met haar uitgebreide buffetten zeker weten te bekoren.

 

2de dag : Na het ontbijt rijden we naar Epernay voor een bezoek aan Champagnehuis Mercier, waar we de indrukwekkende champagnekelders ontdekken. De rondleiding met een treintje door de tunnels is een unieke beleving!  Na de tour zult u genieten van een champagneproeverij, voorzien van commentaar. Het enorme Mercier Champagne vat zal u tijdens het bezoek zeker opvallen.  We nemen een lunch met gerechten op basis van Champagne in een gezellige auberge aan de Marne.  Na de middag is ons stadsbezoek aan Reims voorzien: één van de belangrijkste steden van kunst en geschiedenis.  Ze dankt haar roem aan de kathedraal en de daaraan verbonden herinnering aan de kroningen van de Franse Koningen en uiteraard de champagne, aangezien vele belangrijke Champagnehuizen hier hun hoofdkantoor hebben.   Terug-reis met nog een vrije tussenstop onderweg.  We zijn terug in Lebbeke rond 19u00.

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, welkomstaperitief, twee bezoeken aan een champagnehuis, 2 x viergangenmenu met wijn (¼  liter), water en koffie.

 

Afreisdatum : zaterdag 19 oktober 2024 - 2 dagen

Prijs volpension :   € 330

Getrouwheidskaart of 60+ : € 316

Toeslag éénpersoonskamer :  €   55

Toeslag éénpersoonskamer:  €   30

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :  €   18

 

Inschrijven op deze reis