Loading...

Zwarte Woud : 23 juli 2024


Een schilderachtige streek met een nog ongerepte natuur.  Prachtige glooiende dalen, begroeid met donkere groene bossen, heerlijk geurend naar hars en mos. Door de liefelijke valleien rijden we langs meren en watervallen, kastelen en kloosters, statige steden en vriendelijke dorpjes… De Schwarzwaldhochstraße, de Mummelsee, de kloosterruïne en watervallen van Allerheiligen, Gengenbach, maar ook Straatsburg in de Elzas zijn allemaal toppers die op ons programma staan.  Door zijn vele contrasten: een reis naar ieders smaak !

 

1ste dag : Vertrek om 6u30.  Door de Belgische Ardennen rijden we richting Luxemburg met een vrije ontbijtstop in Arlon. Vandaar naar Nancy voor de vrije middaglunch en een begeleide stadswandeling met als hoogtepunt de prachtige Place Stanislas.   We vervolgen onze weg langs Straatsburg en bereiken in de late namiddag Oberkirch, onze gezellige verblijfplaats en één van de mooist bebloemde dorpen van het Zwarte Woud.  Inname logies, welkomstdrink door de eigenaars aangeboden en avondmaal.

 

Uw verblijfshotel Renchtalblick *** is prachtig gelegen, rustig, maar toch nog op een wandelafstand van het centrum. Alle kamers beschikken over douche, wc, tv, telefoon en de meeste met balkon. In het sfeervolle restaurant is de Duitse keuken voortreffelijk en overvloedig, daar zorgt de “Chef und Küchenmeister” persoonlijk voor.

 

2de dag : Na een eerste keer te hebben genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet rijden we naar Triberg, bekend om zijn sierlijk versierde koekoeksklokken en de hoogste watervallen van Duitsland.  Na het begeleide bezoek en de vrije middaglunch keren we terug naar onze verblijfplaats. Oberkirch is een zeer mooi wijn- en vakantiedorp, dat beschut gelegen is in het Renchdal, omgeven door wijnvelden.  We maken er met de liefhebbers een kleine, geleide wandeling en genieten er van wat vrije tijd.

 

3de dag : In de voormiddag bezoeken we de watervallen van Allerheiligen, één van de mooiste van Duitsland.   Deze kunt u op uw eigen tempo ontdekken via het wandelpad langs de watervallen vanaf de ruïne van het klooster      van Allerheiligen, een magische plek…  In de namiddag rijden we naar de beroemde “Schwarzwald-Hochstrasse” met een aanéén-schakeling van prachtige natuurlandschappen. De Romantische “Mummelsee” lijkt rechtstreeks uit een prentenbroek te komen.  In Kappelrodeck houden we halte omwille van de mooiste bebloemde vakwerkhuizen, maar is er ook een wijnproeverij voorzien.  De terugreis gaat via de “Badische Weinstrasse” naar Oberkirch voor opnieuw een lekker avondmaal.

 

4de dag :  Na het ontbijtbuffet rijden we de Rijn over en de Elzas binnen. In Straatsburg toont onze gids ons de mooiste plekjes van “Petit France” en het levendige toeristische centrum van de stad. Het staat bekend om zijn typische geplaveide straten, kanalen en goed bewaarde vakwerkhuizen. Ook aan de Kathedraal, één van de grootste en beroemdste van Frankrijk wordt ruim aandacht besteed. Ook een geleid bezoek aan het Europees Parlement is voorzien.  

 

5de dag : Na het ontbijt laden we de koffers in en rijden via Offenburg naar de vallei van de Kinzig naar Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van de hele regio. We bezoeken de prachtiche gotische Sankt Mary kerk en bewonderen er de vele pastelgekleurde vakwerkhuizen, waarvan de mooiste te vinden zijn in de “Engelgasse”. Na de vrije lunch rijden we via Kehl terug naar Frankrijk. Met de nodige tussenhaltes bereiken we Londerzeel omstreeks 20u30.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, Nederlandstalige gidsbegeleiding, een wijnproeverij en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : dinsdag 23 juli 2024  -  5 dagen

Prijs halfpension :  € 600

Getrouwheidskaart of 60 + :   € 576

Toeslag éénpersoonskamer : € 80

Volzet

Inschrijven op deze reis