Loading...

NR 105 – Heuvelland lekkerland


  • Wij gaan op bezoek bij een wijnboer en laten ons  onderdompelen in de Heuvellandse wijncultuur
  • Langs landelijke wegen rijden we onder de begeleiding van een streekgids over berg en dal door Frans-Vlaanderen. Bovenop de Catsberg staat de Cisterciënzer monniken abdij.

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Gent, Kortrijk en Ieper bereiken we Poperinge voor het ontbijt, een lekker boterkoek met koffie.  Nadien rijden we onder gidsbegeleiding door het Heuvelland. Op de flanken van de vele heuvels zien we algauw de wijngaarden. Bij de wijnboer krijgen we korte uitleg en zien we een film over het verbouwen van wijn. Het AOP-kwaliteitslabel is een garantie, waardoor onze wijnboer reeds heel wat prestigieuze prijzen in de wacht wist te slepen.  Het bezoek wordt afgerond met een proeverij!

Middagmaal : verse dagsoep, ½ kip aan ’t spit met rauwkost en verse groentjes, gebak van de dag met koffie.

In de namiddag maken we een streekverkenning langs Franse dorpen met Vlaamse namen zoals Boeschepe, Godewaersvelde, Berthem, Abele, Steenvoorde… deze dorpen zijn getuigenissen van wat vroeger het landelijke Vlaanderen was. Boven op de Catsberg staat de Cisterciënzermonikken abdij. Wij maken een korte wandeling en gaan even binnen in het winkeltje waar de kaas gemaakt wordt door de monikken.  U komt ook alles te weten over het leven van de Cisterciënzermonikken of Trappisten. Na deze leerzame dag rijden we (rond 17u30) terug huiswaarts.


In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met een boterkoek, bezoek wijnboer met proeverij, het driegangen middagmaal en de volledige dag gidsbegeleiding.

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 68 €

vanaf 40 tot 44  personen : 60 €

vanaf 25 tot 29 personen  :74 €

vanaf 35 tot 39 personen : 63 €

vanaf 45 tot 49 personen : 58 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 60 € / van 55 tot 59 betalers: 58 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 60 € / van 66 tot 78 betalers: 58 €

Heuvelland

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen