Loading...

NR 113 - Land van Turnhout & Speelkaartenmuseum


  • Tijdens een rondrit op de autocar met gids ontdekt u het prachtige Land van Turnhout ! De Landloperskolonie in Merksplas, Wortel, typerend aan het tweelingdorp Baarle-Hertog en Nassau en zoveel andere u nog ongekend
  • De 16de eeuw is ook de periode waarin de Turnhoutse kaartenmakers furore maakten.  De speelkaarten werden over de hele wereld verspreid en Cartamundi werd één van de belangrijkste producenten ter wereld. 

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Mechelen en Lier naar Turnhout. Ontvangst met koffie en koffiekoek. Na het ontbijt maken we een rondrit met onze plaatselijke gids. In 1356 bestond Turnhout uit meerdere dorpen. Het gebied werd het Land van Turnhout genoemd. De landloperskolonie in Merksplas en Wortel kent u misschien al. Maar weet u ook wat zo identiek is aan het tweelingdorpje Baarle-Hertog en Nassau. Ontdek tijdens deze rondrit alle geheimen van het Kempense landschap !

 

Het middagmaal : dagsoep –hoofdgerecht keuze tussen vis of vlees (afhankelijk van het restaurant) – Dame blanche.

 

In de namiddag brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum van de speelkaart met gids. Het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten ter wereld. Er is ook veel aandacht voor de techniek en grafische industrie uit de drukkersstad Turnhout. Omstreeks 18u keren we huiswaarts.

 

Extra mogelijk : drukdemonstraite en machines in werking in het speel-kaartenmuseum. 1 x supplement van 50 euro. Op voorhand bestellen a.u.b.!

 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie en koffiekoek, driegangen menu, ingang speelkaart museum en de gidsbegeleiding.

 

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen :  77 €

vanaf 40 tot 44  personen :  70 €

vanaf 25 tot 29 personen :  82 €

vanaf 35 tot 39 personen :  73 €

vanaf 45 tot 49 personen :  68 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  70 € / van 55 tot 59 betalers:  68 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  70 € / van 66 tot 78 betalers:  68 €

 

 

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen