Loading...

NR 113 - Turnhout in de Kempen


  •  Turnhout is voorzien van een rijk verleden, ontstaan op een kruispunt van twee grote handelsroutes en in de bescherming van het jachtkasteel van de hertogen van Brabant in 1110. Tegen de 16de eeuw was de stad een rijk commercieel centrum geworden, gevolgd door oorlog. We komen er alles over te weten.
  • De 16de eeuw is ook de periode waarin de Turnhoutse kaartenmakers furore maakten.  De speelkaarten werden over de hele wereld verspreid en Cartamundi werd één van de belangrijkste producenten ter wereld. 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Mechelen en Lier naar Turnhout. Ontvangst met koffie en koffiekoek.  Daarna een rustige en historische wandeling door Turnhout onder leiding van een plaatselijke stadsgids.

Het middagmaal : dagsoep, dagschotel en koffie of thee met een zoetigheidje.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum van de speelkaart met gids. Het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten ter wereld. Er is ook veel aandacht voor de techniek en grafische industrie uit de drukkersstad Turnhout. Omstreeks 18u keren we huiswaarts.

OPMERKING : voor een supplement van 50 € -voor de hele groep - kunnen wij in het speel-kaartenmuseum een drukdemonstratie voorzien.  Op voorhand bestellen a.u.b.!

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie en koffiekoek, driegangen menu, ingang speelkaart museum en ganse dag gidsbegeleiding in Turnhout.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen :  52 €

vanaf 40 tot 44  personen :  46 €

vanaf 25 tot 29 personen :  56 €

vanaf 35 tot 39 personen :  49 €

vanaf 45 tot 49 personen :  44 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  46 € / van 55 tot 59 betalers:  44 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  46 € / van 66 tot 83 betalers:  44 €

Turnhout

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen