Loading...

NR 138 - Pottenbakker Van Gompel & Filliers Distillery


Paul vestigde zich in 1796 als zelfstandig pottenbakker in Meigem met atelier, toonzaal, cursusruimte en koffiehuis. Al meer dan 45 jaar bakt Paul potten. Paul Van Gompel is gespecialiseerd in handgedraaide gebruiksvoorwerpen maar ook de japanse Raku, rookstook en andere ...!

Bij Filliers Distillery nemen ze je mee in een verhaal van één van de laatste warme stokerijen die België rijk is. Een zoektocht naar de beste spirit die begon in 1880, waar ze bij Filliers Distillery tot op vandaag nog altijd passioneel aan werken.

 

Vertrek: 8 uur (laatste opstapplaats). We rijden richting Deinze/Meigem voor een bezoek aan pottenbakker ’t Hoveke. Daar worden we ontvangen voor het ontbijt: koffie met taart. Na het ontbijt volgt een demonstratie en ook een bezoek aan de toonzaal. Paul Van Gompel is geboren te Lier en heeft stage gevolgd bij Simone Conrad met grote bas-reliëfs als techniek en draaitechniek. De toonzaal staat altijd vol leuke geschenken en ideeën en bent u nog op zoek naar een uniek servies of werk dan is dit bezoek zeker de moeite waard!

 

Middagmaal Deinze: soep - 1 x keuze hoofdgerecht * - dessert ijsje of chocomousse
* vol-au-vent - stoofvlees - gehaktballen - kalkoentournedos - kipfilet of brochette

Na het middagmaal rijden we naar Filliers Distillery en proeven de evolutie van jenever: van oude graanjenevers tot de Barrel Aged Genever, een volledig nieuw type jenever in de wereld van de spirits. U krijgt verwelkoming door de gids, kortfilm over de stokerij, exclusief bezoek aan de unieke site en de rijpingsmagazijnen met aansluitend degustatie van drie Filliers Spirits en een geschenk voor elke bezoeker.

In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, koffie met taart, bezoek aan pottenbakkerij Hoveke, driegangen middagmaal, bezoek aan Filliers met proeverij en een geschenk.

Deze reis is mogelijk met maximum 50 personen!

Prijzen 2023 per persoon en per car:

vanaf 30 tot 34  personen : 69 €

vanaf 40 tot 44  personen : 64 €

vanaf 25 tot 29 personen : 72 €

vanaf 35 tot 39 personen : 66 €

vanaf 45 tot 49 personen : 63 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 64 €  / van 55 tot 59 betalers: 63 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 64 €  / van 66 tot 78 betalers: 63 €

 

Nieuw

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen