Loading...

NR 138 - Pottenbakker Van Gompel & fruitbedrijf Cocquyt


Paul vestigde zich in 1796 als zelfstandig pottenbakker in Meigem met atelier, toonzaal, cursusruimte en koffiehuis. Al meer dan 45 jaar bakt Paul potten. Paul Van Gompel is gespecialiseerd in handgedraaide gebruiksvoorwerpen maar ook de japanse Raku, rookstook en andere ...!

Fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem is al de vierde generatie aan fruittelers. Elke dag kan men in de hoevewinkel dagverse producten vinden uit eigen kweek alsook fruitpakketten.

 

Vertrek: 8 uur (laatste opstapplaats). We rijden richting Deinze/Meigem voor een bezoek aan pottenbakker ’t Hoveke. Daar worden we ontvangen voor het ontbijt: koffie met taart. Na het ontbijt volgt een demonstratie en ook een bezoek aan de toonzaal. Paul Van Gompel is geboren te Lier en heeft stage gevolgd bij Simone Conrad met grote bas-reliëfs als techniek en draaitechniek. De toonzaal staat altijd vol leuke geschenken en ideeën en bent u nog op zoek naar een uniek servies of werk dan is dit bezoek zeker de moeite waard!

 

Middagmaal Deinze: soep - 1 x keuze hoofdgerecht * - dessert ijsje of chocomousse
* vol-au-vent - stoofvlees - gehaktballen - kalkoentournedos - kipfilet of brochette

Na het middagmaal rijden we naar het fruitbedrijf Cocquyt.  Jonas Cocquyt vertelt hoe het bedrijf evolueerde van een gemengd landbouwbedrijf tot het fruitteeltbedrijf van vandaag de dag, staat even stil bij de werking van de geïntegreerde fruitteelt en praat honderduit over het economische aspect van de fruitteelt, over de innovatie die reeds plaatsvond op het bedrijf. We bezichtigen de koelcellen en als afsluiter van het bezoek kan er een glaasje appelcider of fruitsap geproefd worden. Na het bezoek kan u nog genieten van een koffie met een heerlijk stuk verse appeltaart.  

In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, ontbijt koffie met gebak, bezoek aan pottenbakkerij Hoveke, driegangen middagmaal, uitgebreid bezoek aan Filliers met proevertje en als als aflsluiter koffie met verse appeltaart.

Deze reis is mogelijk met maximum 50 personen!

Prijzen 2024 per persoon en per car:

vanaf 30 tot 34  personen : 72 €

vanaf 40 tot 44  personen : 67 €

vanaf 25 tot 29 personen : 75 €

vanaf 35 tot 39 personen : 69 €

vanaf 45 tot 49 personen : 66 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 67 €  / van 55 tot 59 betalers: 66 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 67 €  / van 66 tot 78 betalers: 66 €

 

Nieuw

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen