Loading...

NR 179 – Aan de Schreve met “Eigen kweek” - met Gids


  • Bezoek aan het fruitbedrijf Hoeve Siam te Zillebeke. Hier kom je alles te weten over de rassen van de appel- en perenteelt en we sluiten het bezoek af met een geschenk : 1 kg appelen!
  • De gids zal u unieke verhalen vertellen over het prachtige groene heuvelland met zijn authentieke dorpen, elk met hun eigen verhaal.


Vertrek 8.00u (laatste opstapplaats). Via Gent en Ieper naar Loker voor koffie en ontbijtkoek en kennismaking met onze streekgids. Daarna bezoeken we in Zillebeke het fruitbedrijf Hoeve Siam. Ze  hebben ontzettend veel boomgaarden en de lieve gastvrouw Greetje vertelt enthousiast hoe ze de bomen onderhouden, alles over hun rassen en appel- en perenteelt. Ook hoe ze in frigo's hun appels bewaren. We proeven er een glas appelsap van 'eigen kweek' en krijgen een zak met een grote kilo appels mee.

Middagmaal : dagsoep naar believen, kalkoenfilet met frambozensaus of  varkensgebraad met champignonroomsaus, verse groenten, kroketjes en dessert.

Tijdens de namiddagrit met onze streekgids, kunt u genieten van het prachtige groene en landelijke heuvellandschap. We maken kennis met de 8 authentieke dorpen, waarvan 4 dorpen uitgeroepen zijn tot “charmantste dorpen van de Westhoek.”  Bij de vele verhalen die de streek rijk is wordt ook de link gelegd met de succesvolle TV serie “Eigen Kweek”. Tijdens onze tocht rijden we langs bij Martine die op haar boerderij streekproducten aanbiedt. We eindigen op de Zwartberg waar we nagenieten bij een streekbier of een Picon.

Inbegrepen in de prijs: de autocarreis, ontbijt, ingang en bezoek aan fruitbedrijf Hoeve Siam met een glas appelsap en 1kg appels als geschenk, het driegangen middagmaal, rondrit met proevertjes op de boerderij en de hele dag gidsbegeleiding.

Prijzen 2023 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 71 €

vanaf 40 tot 44  personen : 63 €

vanaf 25 tot 29 personen : 77 €

vanaf 35 tot 39 personen : 66 €

vanaf 45 tot 49 personen : 60 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 63 €   /   van 55 tot 59 betalers : 60 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 63 €   /   van 66 tot 78 betalers : 60 €

 

Familie Welvaart

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen