Loading...

NR 241 - Verkenning van de Condroz


  • Als hoofdstad van de Condroz-Famenne, is Ciney een levendige stad waar het goed toeven is. slenteren door de straten, wandelen in de oparkenn shoppen of gewoon iets te drinken op een terras, het kan allemaal. Deze stad is een ware oase van rust te midden van een prachtige  groene omgeving.
  • Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot "Kleinste stad van de wereld uitriep". In de jaren die volgden kwamen vele toeristen naar de mooie stad in de Ardennen.

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Namen naar Courrière voor de ontbijtstop. Daarna rijden we naar Ciney voor een stadsbezoek met gids. Ciney is een grote stad in de Ardennen en wordt ook wel de hoofdstad van de Condroz genoemd. De stad is ook bekend door het gelijknamige bier dat hier voor het eerst gebrouwen werd. Ciney is een levendige stad waar het goed toeven is het hele jaar door. Uw gids vertelt er u alles over.

                                                                                            

Middagmaal : dagsoep - varkensgebraad met mosterdsaus, frietjes en salade of gebakken forel, frietjes en salade of vol au vent met mix van paddestoelen en frietjes - Dame blanche of chocolade mousse  (1 keuze voor de hele groep doorgeven !)

 

In de namiddag rijden we naar Durbuy, dat de laatste jaren enorm veranderd is, voor een bezoek met gids. Het historisch centrum van Durbuy is een stap terug in de tijd! Geniet van de smalle straatjes, de 17de eeuwse huizen, de goede restaurants en de leuke winkeltjes of pik een terrasje mee.  

 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, het driegangen middagmaal en de volledige dag gidsbegeleiding met eigen gids !

 

Prijzen 2023 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 66 €

vanaf 40 tot 44  personen : 59 €

vanaf 25 tot 29 personen : 72

vanaf 35 tot 39 personen : 62 €

vanaf 45 tot 49 personen : 56 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 59 € / van 55 tot 59 betalers : 56 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 59 € / van 66 tot 78 betalers : 56 €

 

Condroz streek

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen