Loading...

NR 304 - Asperges & Sluis of de Kust


  • De eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in 2750 v. Chr. in de piramide van Sakkara in Egypte.  Bij ons wordt deze lekkernij in de streek rond Mechelen en Puurs geoogst.
  • Sluis of een kustplaats naar keuze
    (uit het gebied tussen Oostende en Knokke) :
  • Sluis ligt vlakbij de Belgische grens en is een echt smaakvol stadje, een oude vestingstad waar alle dagen iets te beleven valt.
  • De kust heeft ook heel wat te bieden : genieten op een terrasje, uitwaaien op  het strand of een mooie wandeling op de dijk.   

Vertrek : 9u00 (laatste opstapplaats). Via Gent en Zelzate naar Koewacht voor een bezoek aan een aspergekwekerij. U wordt ontvangen met koffie of thee en koffiekoek in hun gloednieuwe winkel.  Tijdens de rondleiding krijgt u de nodige uitleg over de oogst, het sorteren en verpakken. Aansluitend is er gelegenheid om de winkel te bezoeken. Voor het middagmaal rijden we naar Philippine.

Middagmaal :

  • Aspergesoep met boerenbrood en roomboter.
  • Asperges op “Vlaamse wijze” met ei, hesp en krielaardappeltjes:

In de namiddag heeft u de keuze uit Sluis of de Kust : Sluis is een heel populaire stad en een echte aanrader om te bezoeken. Vele gezellige winkeltjes en terrasjes zorgen voor een aangename namiddag.
De Belgische kust is ook echt genieten en voor jullie vrije namiddag kunt u kiezen uit: Knokke, Blankenberge, Wenduine, De Haan, Bredene Bad of Oostende. Alle badplaatsen bieden precies de sfeer die ze wensen.  Na het bezoek keren we huiswaarts met indien gewenst nog een halte onderweg.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie/thee met koffiekoek, het geleid bezoek aan de aspergekwekerij en het asperge menu.

Deze reis is enkel mogelijk in de periode van 15 april tot 15 juni 2024!

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 75  €

vanaf 40 tot 44  personen : 68  €

vanaf 25 tot 29 personen : 80 €

vanaf 35 tot 39 personen : 71  €

vanaf 45 tot 49 personen : 66  €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 68  € / van 55 tot 59 betalers: 66  €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 68  € / van 66 tot 78 betalers: 66 €

Sluis

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen