Loading...

NR 352 - Wijn Santspuy & treintje Biesbosch


  • Bezoek aan asperge- en wijnboer Santspuy, prachtig gelegen in het Brabantse plaatsje Etten-Leur. U krijgt uitleg en een rondleiding door het bedrijf, zeker een bezoekje waard !
  • Een tocht met een treintje door het nieuwe Noordwaard en het Biesbosch met onderweg waterbuffels, koninkpaarden, schotse hooglanders en soms zelfs bevers…

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). We rijden richting Etten-Leur en omstreeks 10uur aankomst bij de asperge- en wijnboerderij “de Santspuy” waar u wordt ontvangen met 2 x koffie met appelcake. In Etten-Leur zijn de lichte warme zandgronden hier bij uitstek geschikt voor aspergeteelt en wijnbouw. Specifieke aspergerassen worden hier op een zeer milieuvriendelijke manier geteeld en ook de wijngaard zorgt ieder jaar voor verrukkelijke wijnen. U krijgt uitleg en rondleiding door het bedrijf met als laatste het proeven van heerlijke wijnen en likeuren.   

Menu : gebonden champignonsoep – gebraden beenham met mosterdsaus, twee soorten groenten van het seizoen, gemengde salade en appelmoes, aardappel-kroketjes en frietjes, fritessaus – vanille ijs met vruchtensaus.

Na het middagmaal maken we een “fluisterstille” tocht door het Nationaal Park de Biesbosch en de nieuwe Noordwaard. In vijf jaar tijd is het agrarisch gebied veranderd in een gebied dat een belangrijke functie heeft om het gevaar van steeds verder stijgende waterstanden vanuit zowel de rivieren als de Noordzee mee te beteugelen. De trein maakt een rit door dit uniek ontpol-deringsproject. Onderweg is er uitleg en zien we waterbuffels, koninkpaarden, Schotse Hooglanders, arenden, enz…

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met appelcake, bezoek asperge- en wijnboer Santspuy, driegangen middagmaal en de treinrit met uitleg. 

 

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 57 €

vanaf 40 tot 44  personen : 52 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid :

vanaf 25 tot 29 personen : 60 €

vanaf 35 tot 39 personen : 54 €

vanaf 45 tot 49 personen : 51 €

 

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 52 €   / van 55 tot 59 betalers : 51 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 52 €  /  van 66 tot 78 betalers : 51 €

Santspuy

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen