Loading...

NR 354 : Rondje Roosevelt & Zierikzee


  • De voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote Eleanor Roosevelt zijn uit het Nederlandse Oud-Vossemeer afkomstig.  Er is een speciaal cultureel en culinair themacentrum rondom de roots van Roosevelt opgezet.
  • De Zeelandse havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens.  Veel daarvan is nu nog te zien.

 

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats) We rijden naar Oud-Vossemeer, waar we worden ontvangen door onze plaatselijke gids. Na het nuttigen van een kopje koffie/thee met Zeeuwse bolus gaat u met de gids op pad voor een bezoek aan het Roosevelt informatiecentrum.  De rondleiding gaat verder langs tal van bezienswaardigheden, zoals het Four Freedoms monument en de plaats waar de Roosevelts in vroeger jaren hebben gewoond.  Het inspirerende “Rondje Roosevelt” wordt op passende wijze afgesloten in het sfeervolle themarestaurant, waar de Roosevelts prominent aanwezig zijn.

 

Driegangenmiddagmaal : soep - zeebaarsfilet of Wiener Schnitzel met een frisse salade, groenten en aardappeltjes - dessert : ijs of pudding.

Menu's kunnen na corona tijden steeds wijzigen!
 

We rijden langs Sint Philipsland over de Grevelingen naar Schouwen-Duiveland en Zierikzee, waar we makkelijk een paar uur kunnen ronddwalen en ons vergapen aan pleinen, steegjes, de oude stadshavens en imposante gevels. Dat gecombineerd met winkels en gezellige terrassen maakt Zierikzee een prima bestemming voor een vrij namiddagje. Terugreis via de Zeelandbrug met (indien gewenst) onderweg nog een tussenstop.

 

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, het “rondje Roosevelt” met gids, de inkom van het Roosevelt Informatiecentrum en het 3-gangenmiddagmaal.

 

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 66 €

vanaf 40 tot 44  personen : 59 €

vanaf 25 tot 29 personen : 70 €

vanaf 35 tot 39 personen : 62 €

vanaf 45 tot 49 personen : 57 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen: van 50 tot 54 betalers : 59 € /van 55 tot 59 betalers: 57 €

Autocar 79 plaatsen: van 60 tot 65 betalers : 59 € /van 66 tot 79 betalers: 57 €

 

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen