Loading...

NR 418 - Sneukeltocht Heuvelland: Vernieuwd !


  • Het vleeshuisje  is gelegen in Wijtschate, in het mooie Heuvelland. Letterlijk tussen de velden vindt u een – volgens heden-daagse normen – kleine hoeve. Op deze hoeve worden varkens, runderen en kippen gekweekt, enkel en alleen voor de verkoop in de eigen hoevewinkel... en om ze ons te laten proeven.
  • Een aparte hoek in het noorden van het departement Nord is de Leievlakte met mooie, bebloemde dorpen en steden zoals Nieppe en Armentières ! We maken er een interessante rondrit.  We zien een artisanale wafeltjesbakker aan het werk en gaan er uiteraard ook proeven....

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). We rijden richting het Heuvelland, meer bepaald Wijtschate waar we een bezoek brengen aan het vleeshuisje. Daar wordt U hartelijk ontvangen met een koffie en een koffiekoek.  Daarna zien we een film en krijgen we professionele uitleg over de plaatselijke ambachtelijke vleesbereidingen van “vlees van eigen kweek”. Tijdens het boeiende familieverhaal kan u genieten van een 4-tal proevers. Na het bezoek rijden we richting Poperinge voor het middagmaal.

Het middagmaal : Keuze uit : (1 keuze voor de volledige groep !)
* soep – ½ Kip met rauwkost en frietjes – gebak van de dag met koffie
* soep – varkensgebraad met zigeunersaus, rauwkost en frietjes – gebak en koffie

In de namiddag rijden we doorheen de Leievlakte. Tijdens deze rondrit ontdekken we de mooie architectuur en wederopbouw na de eerste WO. Ook kende de textiel in deze regio een snelle ontwikkeling. Onderweg stoppen we ook bij een wafelbakker die een geheim recept gebruikt sedert 1937. We zien hem aan het werk en uiteraard gaan we ook kunnen proeven… Na dit bezoek keren we huiswaarts met indien gewenst nog een tussenstop onderweg.

Inbegrepen : de autocarreis, bezoek aan het vleeshuisje met koffie, koffiekoek en een proeverij, driegangen middagmaal, bezoek wafeltjesbakker en de hele dag gidsbegeleiding.

 

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 70 €

vanaf 40 tot 44  personen : 62 €

vanaf 25 tot 29 personen :   76 €

vanaf 35 tot 39 personen :   65€

vanaf 45 tot 49 personen : 60 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 62 €   /   van 55 tot 59 betalers : 60 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 62 €   /   van 66 tot 78 betalers : 60 €

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen