Loading...

NR 419 - Van Smidse tot Inox & Bailleul


  • Particulieren, architecten, designers en aannemers doen een beroep op dit bedrijf voor hun unieke realisaties. Een hele ontdekking hoe de evolutie van smidse tot inoxbedrijf verlopen is.
  • Bailleul of Belle; de wedergeboorte van een Vlaamse stad en bezoek aan een kantschool waar we de mensen aan het werk zien !


Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). In Poperinge maken we kennis met onze gids bij een lekkere koffie met boterkoek. Nadien brengen we een bezoek aan het familie inoxbedrijf. De vriendelijke gastvrouw vertelt u hoe het 4 generaties geleden allemaal begonnen is en hoe de evolutie tot inoxbedrijf verlopen is.  We wandelen door de ateliers en de patron steekt het oude gezellig smidsevuur aan en tovert een creatie die we mogen meenemen. Intussen genieten we van een St-Bernardusbiertje of bio appelsap.

Het middagmaal : soep – Poperings standevlees of varkensgebraad met zigeunersaus (zelfde keuze groep) – gebak van de dag met koffie met bijschenk.

Aan de rand van onze Vlaamse heuvels, zo laat Belle met zijn trotse Belforttoren en bovenaan Melusine, bewaakster van Bailleul, geen enkele bezoeker onberoerd. We bezoeken het stadhuis, de Neo-Byzantijnse St-Vaastkerk met zijn mooie glas-in-loodramen en zijn mozaïken. We rijden of wandelen langs de watertoren, het mooie oorlogsmonument met een gevleugelde Victorie die opstijgt uit de verwoesting, het vroegere gerechtshof of Presidial en het enige openbaar gebouw uit Bailleul die de verwoesting heeft overleeft, de Mediatheek. Nadien brengen we nog een bezoek aan de kantschool waar we de mensen aan het werk zien.

Inbegrepen : de autocarreis, koffie en boterkoek, bezoek inoxbedrijf met een drankje, driegangen middagmaal, de gids in de namiddag en het bezoek aan de kantschool.

Opmerking : deze reis is enkel mogelijk op een donderdag !!!

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 71 €

vanaf 40 tot 44  personen : 63 €

vanaf 25 tot 29 personen : 76 €

vanaf 35 tot 39 personen : 66 €

vanaf 45 tot 49 personen : 60 €


Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 63 €   /   van 55 tot 59 betalers : 60 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 63 €   /   van 66 tot 78 betalers : 60 €

Oude 'smesse'

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen